Kansainvälinen ja suomalaisten rakastama kosmetiikkabrändi Lumene vaihtoi kunnossapitojärjestelmän VincitEAMiin, kun vanha kunnossapidon toiminnanohjausjärjestelmä ei pystynyt enää vastaamaan modernin kunnossapidon edellyttämiin vaatimuksiin.

Lumene ja VincitEAM

”Lumenen tuotannossa heräsi tarve uudelle järjestelmälle, joka tehostaisi erityisesti esihenkilö- ja työntekijäportaan työn tekemistä”

Kriteerit uudelle kunnossapitojärjestelmälle olivat korkeat. Uudessa järjestelmässä olisi oltava jo valmiina kaikki tarvittavat toiminnot tuotannon laitteiden kunnossapitoon, asentajien töiden raportointiin sekä varaosavaraston käytön ja ylläpidon kehittämiseen. Tavoitteena oli myös monipuolisten hakutoimintojen ja dokumenttien hallinnan kehittäminen. Tarkan järjestelmävertailun myötä Lumenen valinta kohdistui VincitEAMiin.

Juha Kajan
Kunnossapitopäällikkö
Lumene Oy

Lumenen tehtaan tuotantolinja

Sujuva käyttöönottoprojekti viimeisteli onnistuneen järjestelmähankinnan

VincitEAMin projektitiimi veti aktiivisesti ja selkeästi projektia, ja säännöllisillä palavereilla seurattiin tarkasti projektin etenemistä sekä tehtiin tarvittavat toimenpiteet aikataulun toteutumiseksi. VincitEAMin projektipäällikkö Henrik Tarkkio kuvaa projektia onnistuneeksi ja yhteistyötä Lumenen projektitiimin kanssa sujuvaksi.

Kun VincitEAM oli otettu käyttöön, Lumenen asentajien työnteko sujuvoitui mobiilin käyttöönoton ansiosta. Kunnossapitodatan laatu, määrä ja ajantasaisuus parantuivat, sillä toimenpidekirjauksia korjauksista tuli enemmän kuin edellisen järjestelmän aikana, ja ne tehdään nyt heti työn valmistuttua. Varastosaldot pysyivät paremmin ajan tasalla mobiilin ansiosta, ja asentajien omat työlistat mobiilissa antoivat mahdollisuuden oma-aloitteiseen töiden tekemiseen. Esihenkilötyössä töiden seuranta ja suunnittelu sujuivat paremmin, koska kirjaukset olivat paremmin ajan tasalla ja työkuorma oli selkeämmin esillä.

VincitEAM eroaa huomattavasti edellisestä järjestelmästä, ja sen oppiminen ja käyttöönotto ovat jatkuvia prosesseja. Uuden järjestelmän hyödyt näkyvät kuitenkin jatkuvasti, ja Lumenen kunnossapitopäällikkö Juha Kajan on tyytyväinen sen toimivuuteen ja tehokkuuteen. Kiitos VincitEAMin, Lumenen kunnossapitotyö on entistäkin sujuvampaa.

Kuvat: Lumenen mediapankki. 

Kiinnostuitko? Kysy lisää! Me puhumme kunnossapitoa.

© VincitEAM 2024